The book which is literally out of this world. Download and read it for yourself!

Raelijansko Dvizenje

Ambasada

embassyНа Raelian Movement е непрофитна организација, меѓународна организација. Тоа ги обединува и оние кои сакаат да се информираат на човештвото својата вистинска потекло и каже на луѓето за многу посебен пораки испратени од Elohim, многу напредни вонземски научниците кој ја создаде животот на Земјата, вклучувајќи ги и човечките суштества.
Но, ширење на ова знаење не е единствената цел на Raelian движење. Друга примарна мисија на нашата организација е да се подготви официјален амбасада да го поздрават враќањето на нашите творци.
Преку нивниот гласник, Rael, на Elohim имаат почит изразија желба да се сретне со нас. Но, бидејќи тие сакаат да дојдат само ако нивното присуство тука е добредојден, тие се прашуваат што ние Првиот демонстрира нашата желба да ги покани преку градење на соодветна амбасада во напредувањето на нивното пристигнување.

Дека амбасадата ќе стане третата храмот како што е предвидено во древните текстови. Според спецификациите дадени од страна на Elohim, тоа треба да биде изградена во неутрална локација, која е дадена права на extraterritoriality и гарантиран неутрален воздушен простор. Обезбедување како амбасада и добивање на неопходните гаранции за правата на своите патници ќе се докаже дека човештвото е подготвено за официјална средба со неговите творци.

(Детални планови и спецификации за бараниот амбасада се достапни на www.ElohimEmbassy.org. [Во изградба])

На Raelian движење неодамна побара од голем број земји да се разгледа хостинг на амбасадата на проектот, како и неколку покажаа интерес за распределба на просторот за таков потфат. Прелиминарни разговори се веќе во тек!
Како што е прикажано во документот презентиран од различни држави се приближуваше, на Амбасадата на нашите Отци од вселената ќе донесе значителна финансиска корист за земјата домаќин неа. На среќа нација, исто така, ќе уживаат посебна заштита на Elohim и да стане духовен и научен центар на планетата со милениуми да дојде.